Rotterdams WeerWoord Festival

Rotterdams WeerWoord Festival

Ook tijdens de Corona-lockdowns wilden we de beweging blijven voeden en verder laten groeien door te verbinden en te inspireren. In november 2020 organiseerden we daarom Rotterdams WeerWoord Festival, een groot online festival met als thema: de meest wonderbaarlijke, meest onmogelijke verhalen van binnen en buiten Rotterdam.

De bedoeling was een online festival te organiseren dat net zo verbindend en inspirerend was als een live festival. Ambitie: de deelnemers weten over een jaar niet meer of het festival online of offline was. De goodiebags die de deelnemers vooraf kregen bezorgd, voegden een fysieke ervaring toe. Een audioreis naar het festival, verklede deelnemers, een virtuele rondleiding door het Voedselbos en samen dansen, droeg ook bij de gedeelde, fysieke festival-ervaring.

Elke klik op de muisknop bracht de 200 deelnemers bij een ander podium, een nieuwe wereld van verhalen, ontdekking en dialoog. Doordat er geen limiet aan deelnemers was –  een van de voordelen van een online evenement –  werd de uitnodiging breed verspreid. Dit resulteerde in vele nieuwe gezichten en deelnemers voor de beweging.

Het RWW Festival liet zien hoe de verrassende en ontregelende elementen die Marjolijn en Esther in de ontmoetingen van de beweging stopten, ook online werkten. Van een nood werd een deugd gemaakt en echte ontmoeting werd gecreëerd.

Luister hier de audioreis terug: