And So It Begins…
the podcast

Marjolijn en Esther maken ook podcasts. Op deze pagina zetten we ze op een rijtje.

Podcast-serie ‘Hoe creëer ik een beweging?’
Op verschillende plekken op deze website vind je geluidsfragmenten uit de serie ‘Hoe creëer ik een beweging?’ die Esther en Marjolijn maakten over het opzetten van een beweging om Rotterdam sterker en gaver te maken, in de context van een veranderend klimaat. In die podcast spreken ze met meer dan 25 mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de beweging.
Je vindt de serie hier:
rotterdamsweerwoord.nl/podcast/

Podcast ‘And so it begins… met Anneloes Smitsman’
In deze nieuwe podcast gaan Marjolijn en Esther in gesprek met futurist Anneloes Smitsman over het toekomstige klimaat in bredere zin. Hoe maken we van Rotterdam een radicaal groene, gezonde en inclusieve stad? Maar ook: wat is er nodig om toekomstschepper te worden? Wat is de kracht van een beweging hierin? Anneloes Smitsman stelt: ‘Er wordt veel gesproken over transitie, maar er wordt te weinig gesproken over de lagen van transformatie die daaronder liggen. Zonder diepte-transformatie krijgen we nooit structurele verandering.’ Maar wat is diepte-transformatie? En wat is daarvoor nodig? Laat je door Anneloes verrassen en meevoeren over onontdekte paden.

Anneloes Smitsman is futurist, evolutionair systeemwetenschapper, systeemarchitect en oprichter van het EARTHWise Centre. Ze schreef verschillende boeken, waaronder de Future Humans Trilogy, die ze schreef samen met Jean Houston, grondlegger van de Human Potential Beweging. Het eerste boek uit die serie, The Quest of Rose, is een #1 Amazon Bestseller geworden.
De podcast is hier binnenkort te beluisteren.