Natuurlijk Spangen

Natuurlijk Spangen

Natuurlijk Spangen is een bewonersinitiatief in de wijk Spangen, actief sinds 2012. Met allerlei initiatieven maken ze de wijk groener, gezelliger en klimaatadaptief.

Naast het toevoegen van nieuw groen, organiseert Natuurlijk Spangen geregeld acties om het bestaande groen aantrekkelijker te maken. Zoals plastic-opruimdagen, tuinieren bij De Buitenplaats en wandelingen door het groen. Op die manier wordt de stad niet alleen groener en klimaatbestendiger, maar werkt groen ook als middel om mensen met elkaar in contact te brengen. Ook leuk: op initiatief van Natuurlijk Spangen heeft de Rotterdamse schapenkudde jarenlang de dijken in Spangen gegraasd.

Natuurlijk Spangen ziet kansen en knoopt netwerken, kennis en enthousiasme aan elkaar, waardoor al vele mooie projecten zijn ontstaan. Zo speelde Natuurlijk Spangen een rol bij het vergroenen en klimaatadaptief maken van het schoolplein van de Al Ghazali-school en de tuin van kinderdagverblijf De Kasteeltuin, beiden in Spangen. Bij het vergroenen van deze plekken wist Natuurlijk Spangen professionele organisaties als woningcorporaties, waterschappen en gemeente te verbinden aan netwerken in de wijk.

En omgekeerd, door het grote netwerk van Natuurlijk Spangen in de wijk, weet het bewonersinitiatief precies welke wijkbewoners energie en idee├źn hebben en helpen zij hen hun weg te vinden naar de professionele organisaties, gemeente en de beweging.