Jong WSR

Jong WSR

Vanuit een persoolijke klik en een gedeelde visie op klimaatadaptatie en samenwerking, richtten een aantal jonge, enthousiaste deelnemers van de beweging Water Sensitive Rotterdam hun eigen 'Jong WSR' op. Om nog meer samen te werken over de grenzen van hun organisaties heen.

Jonge ambtenaren van de gemeente, jonge professionals van de vier grote woningcorporaties en de drie waterschappen: samen vormden ze Jong WSR. Ze kwamen geregeld samen om kennis te delen en pilotprojecten te initiƫren, en maakten daarbij ook ruimte voor gezelligheid en gesprek. Juist door die persoonlijke insteek was er veel vertrouwen en werden er geen kaarten tegen de borst gehouden. Ook niet wanneer de jonge professionals niet zeker wisten of ze het juiste deden. Ze vonden elkaar in de wil om het helemaal anders te doen; over de grenzen van hun organisaties heen.

Inmiddels is Jong WSR niet meer actief in de vorm waarin het ontstond. Velen zijn gewisseld van functie of werkgever, maar door de goede band die is opgebouwd, blijven ze elkaar ook in hun nieuwe functies vinden. Zo is er een blijvend netwerk ontstaan in de stad, dat jonge, intrinsiek gemotiveerde mensen samenbrengt.

Benieuwd het verhaal van een deelnemer van Jong WSR? Luister hier naar het verhaal van Nora Prins: