ICAR

ICAR

Van beweging komt beweging! Na een paar jaar deel uitgemaakt te hebben van WSR en Rotterdams WeerWoord richtte Rosemarie van Ham zelf ICAR op: Inclusive Climate Action Rotterdam.

Ze vond dat de effecten van klimaatverandering in relatie tot de ongelijkheid in Rotterdam onvoldoende werden meegenomen. Dat klimaatongelijkheid onvoldoende werd geadresseerd. Ook bij de gemeente. Maar omdat ze binnen Rotterdams WeerWoord ook had gezien dat je als dwarsdenker met idealen zelf de inhoud en setting van je werk kunt bepalen en dingen in beweging kunt zetten, ging ze zelf met klimaatrechtvaardigheid aan de slag.

Inclusive Climate Action Rotterdam is een beweging voor een inclusiever klimaatbeleid in Rotterdam. Een inclusief klimaatbeleid betekent dat iedereen in Rotterdam zich kan beschermen tegen de negatieve gevolgen van klimaatverandering en zich ook beschermd weet door het gevoerde klimaatbeleid. Het gaat over kwetsbaarheden in Rotterdam en gaat in op hoe specifieke doelgroepen inclusief betrokken worden bij de oplossingen.

Marjolijn en Esther maakten deze videopodcast als aflevering van de podcast-serie ‘Hoe creëer ik een beweging?’ In deze videopodcast komen ook aan het woord: Hanadi Al-Baz (Gemeente Rotterdam, ICAR), Lilian Cardoso (Stichting Female Force), Vanessa Umboh (Stichting Stem zonder Gezicht) en Nathan Davids (ondernemer en voormalig rijksambtenaar).

De videopodcast is gelanceerd door samen met de makers, ambtenaren en andere geïnteresseerden in de stad naar de videopodcast te kijken en hierover in gesprek te gaan. Dit is het eerste gesprek en er zullen nog meerdere volgen.