Hoe schrijf ik een tender voor de nieuwe wereld?

Hoe schrijf ik een tender voor de nieuwe wereld?

Binnen de beweging komen allerlei professionals met verschillende expertises en uiteenlopende perspectieven elkaar tegen. Zo raakten een architect, een ontwikkelaar en een ambtenaar uit de Club van 36 met elkaar in gesprek over tenders: hoe de gemeente die uitschrijft.

De ontwikkelaar en architect vertelden hoe zij ernaar keken hoe de gemeente dit aanpakt. Alle drie partijen gaven aan weleens teleurgesteld te zijn, omdat ze het gevoel hadden dat de andere partij hen niet begreep. En dus organiseerden ze een open gesprek, om elkaar beter te begrijpen, te leren van elkaar en op zoek te gaan naar oplossingen.

In bijgaande podcast-aflevering uit ‘Hoe creëer ik een beweging?’ hoor je een gesprek tussen André Rodenburg, aanjager van de beweging Water Sensitive Rotterdam/Rotterdams WeerWoord, en projectontwikkelaar Bart van Veenendaal van Stebru over deze toenadering. Alvast een key take away: als je vanuit kwetsbaarheid en ontspanning zulke verschillende belangen en disciplines bij elkaar durft te brengen en open durft te zijn, kun je echt tot vernieuwing komen. Ontmoet elkaar en voer het gesprek vanuit nieuwsgierigheid. Vaak blijk je toch gedeelde belangen te hebben. Bart Veenendaal zegt in de aflevering: ‘Ons doel als projectontwikkelaar en bouwer is niet in eerste instantie klimaatbestendigheid, maar dit is wel een uitgelezen kans om een gavere omgeving voor de woningen te creëren.”

Je hoort het gesprek hier: